Riktlinjer för säkert sex – hur man undviker att få könssjukdomar

Säkert sex är sex med rätt teknik eller föremål för att minska risken för att få eller överföra sexuellt överförbara sjukdomar, särskilt HIV. “Kondombruk” och “kondomkänslighet” är termer som ofta används för att beskriva säkert sex. “Kondomanvändning” kallas också ibland passivt sex eller oskyddat sex för att visa att vissa säkra sextekniker inte helt eliminerar STI -risker. Uttrycket “användning av kondom” innebär att sexuell handling inte involverar en relation med den andra personen och är därför säker från STI.

Världshälsoorganisationen (WHO) definierar genital herpes som varje utbrott av öm hud eller rodnad i könsorganen, anus, mun eller vagina som kan orsakas av viruset som orsakar könsvårtor. Det kan också orsakas av många andra saker. Under de senaste åren orsakades troligen de flesta fallen av bakteriella infektioner. På senare tid har fallen ökat bland män som har sex med kvinnor som är smittade med HPV eller har könsvårtor. I båda fallen måste säkert sex användas för att undvika risker.

Kondomer som passar ordentligt bör användas vid anal, oral eller vaginal sex. Att bära kondom minskar risken för att få de flesta könssjukdomar. Avhållsamhet är en annan metod för att förebygga STI. Avhållsamhet har den extra fördelen att meddela båda parter om sitt nya “speciella tillfälle”, vilket ger varje partner tid att bestämma om de vill utöva sexuell aktivitet igen.

I USA finns det vissa stater och lokala regeringar som har publicerat vissa riktlinjer för “säkert sex” för sexuella relationer mellan människor som har en av flera sexuellt överförbara infektioner. Dessa riktlinjer fokuserar vanligtvis på att se till att alla partner testas och avstår från samlag tills de behandlas. Naturligtvis behöver ingen lida av en STD utan att använda skydd.

Män och kvinnor kan också använda kvinnliga p-piller för att styra deras reproduktiva system under tiden före graviditeten. P -piller kan hjälpa till att förhindra överföring av STDS under graviditeten. Men de som fortfarande har aktivitet efter förlossningen kan uppmuntras att avstå från sex tills de behandlas.

Avhållsamhet är mycket viktigt när det gäller skidprevention. Unga människor bör lära sig att inte ha flera partners. Den ena gången i månaden som en person bestämmer sig för att avstå från sex innebär att de kan påbörja ett livslångt skydd. Tyvärr är det inte alltid möjligt att göra säker sexundervisning till en del av det dagliga livet. Det är därför som vissa föräldrar till unga människor har bestämt sig för att ta saken i egna händer och skapa onlinesidor som lär barnen hur man skyddar sig själv och sina partner mot barn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.